Hjemløse og plejefamilier får hjælp fra satspulje

Folketinget er blevet enig om en aftale for den såkaldte satspulje. Det betyder, at hjemløse og plejefamilier i fremtiden får mere hjælp.

Billedet viser børne- og socialminister Mai Mercado (Det Konservative Folkeparti). Hun mener, at der er for mange unge hjemløse. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Satspuljen er penge, som bruges til at forbedre vilkårene for udsatte borgere i Danmark.

Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten blev i dag enige om, hvordan satspuljens penge skal fordeles i 2018-2021.

Satspuljens 1,1 milliarder kroner skal blandt andet bekæmpe hjemløshed og hjælpe plejefamilier. Det oplyser Socialministeriet.

Unge hjemløse skal hjælpes

Der er afsat 154 millioner kroner, som de næste fire år skal forebygge og bekæmpe hjemløshed i Danmark.

Mai Mercado (Det Konservative Folkeparti) er børne- og socialminister. Hun siger, at flere hjemløse skal have hjælp til at finde et sted at bo.

- Der er rigtig mange unge hjemløse, der suser under radaren, og dem får vi fat i for sent. Dem skal vi have fat i tidligere, så vi kan forebygge, at de kommer ud i hjemløshed, siger hun.

Plejeforældre skal uddannes mere

Partierne afsætter også 73,7 millioner kroner til at gøre plejefamiliers vilkår bedre.

Nogle af disse penge går til en ny uddannelse, som skal forberede personer bedre til at blive plejeforældre.

Pengene fra satspuljen skal også bruges til bedre vilkår for frivillige i Danmark og til bedre vilkår for børn og unge med handicap.