Hundredvis af danske pædofile mødes på det mørke internet

Flere end 200 danske pædofile mødes på et skjult internet-forum for at tale om pædofili.

Billedet viser et screenshot fra det pædofile forum på det mørke internet.

Det mørke internet er en del af internettet, som man kun kan se med en særlig browser. Her findes et forum med over 18.000 brugere, som skriver om pædofili.

Nogle brugere fortæller om overgreb mod børn, og andre søger efter voksne, som har adgang til børn, man kan ”lege med".

Flere end 200 af medlemmerne på det forum er danskere. Det har P1 fundet ud af.

Overlæge er bekymret

Ellids Kristensen er lektor og overlæge ved Sexologisk Klinik på Rigshospitalet. Hun er bekymret over de ting, som brugerne på det pædofile forum skriver.

Nogle af brugerne skriver ting, som tyder på, at de selv har gjort noget mod børn. Og andre vil hjælpe med at skaffe nogle børn, som de kan gøre noget med, siger hun.

- Der kommer en almindelighed over det, som er farlig. Jeg er bange for, at de fastholder hinanden i en afvigende seksualitet med ofre til følge, siger Ellids Kristensen.

Dansk politi samarbejder internationalt

Flemming Kjærside er politikommissær for NC3. Han siger, at politiet samarbejder med internationalt politi for at finde de pædofile.

- Internationalt har vi haft nogle gode succeser, hvor man for eksempel har anholdt en, som har vist sig at være administrator, så kan politiet sætte sig på et forum, siger han.

- Når vi taler om de her fora, så ved vi aldrig, hvor i verden de ligger. Det var nemt nok, hvis en server stod i Danmark, så kan vi gøre et eller andet specifikt, siger han.

Pædofili

  • 1-3 procent af befolkningen er seksuelt tiltrukket af børn i større eller mindre grad, ifølge internationale studier.

  • Har du seksuelle tanker om børn, eller kender du nogen, der har, så kan du kontakte Sexologisk Kliniks anonyme telefonrådgivning, Bryd Cirklen, på telefonnummer 65 909 909.

  • I Danmark er det ikke strafbart at sige, at man er pædofil. Men hvis man skriver, at man forsøger at få sex med et barn, så kan det være strafbart.

  • Det siger Nicolaj Holst, som er lektor i strafferet ved Aalborg Universitet.