I aften lander to pandaer fra Kina i København

I dag kommer der to pandaer til Danmark fra Kina. De skal bo i København Zoo og ankommer under stor mediebevågenhed.

Pandaerne bliver fløjet hele vejen fra Beijing i Kina til København.

I dag får Københavns Zoo to pandaer fra Kina. Pandaerne kaldes Xing Er og Mao Sun og lander i Københavns Lufthavns VIP-terminal.

Her bliver de modtaget af blandt andre fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og Kinas ambassadør i Danmark, H.E. Fr. Deng Ying.

Der er dog ikke muligt at se pandaerne i dag. Pandaerne køres nemlig direkte til Københavns Zoo, hvor offentligheden kan se pandaerne fra den 10. april.

Kina giver pandaerne til lande, de har særligt godt forhold til

I næsten ti år er der blevet arbejdet på at få pandaerne fra Kina, som er kendt for at bruge pandaerne som et politisk redskab.

Kina har nemlig i mange hundrede år belønnet lande, som de har et godt forhold til, ved at udlåne pandaer. Det fænomen kaldes for panda-diplomati.

Fra Kinas side kalder man det en gave, men reelt er der tale om et lån eller en slags lejeaftale. Den aftale gælder i 15 år, og Danmark skal betale 6,5 millioner kroner om året for at låne pandaerne.

Nedenfor kan du se, hvordan pandaerne skal transporteres, og hvordan andre lande har taget imod pandaer fra Kina.

  • De to pandaer har fået deres helt egen lastbil til køreturen fra Københavns Lufthavn til Københavns Zoo. (© SAS Cargo)
  • De to pandaer har været længe ventet, og de ankommer i et fly, der er særligt pyntet. (© SAS Cargo)
1 / 2
  • I april 2017 fik Holland pandaer fra Kina. Børnene stod klar til at modtage dem. (Foto: Koen Van Weel © Scanpix)
  • Tyskerne stod i kø for at modtage og få et billede af deres to pandaer i juni måned 2017. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)
  • Sidste år fik Finland pandaer fra Kina. Det skete i januar, hvor finnerne tog imod deres to pandaer. t (Foto: Timo AALTO © Scanpix)
  • I 2014 fik Belgien to pandaer fra Kina. På billedet ses landets daværende premierminister Elio Di Rupo, som var med til at tage imod pandaerne. (Foto: Laurent Dubrule © Scanpix)
1 / 4
FacebookTwitter