29-årig kvinde er dømt for at dele drabsvideo

En kvinde er ved retten i Næstved dømt for at have delt en video, der viser drabet på en dansk eller norsk kvinde i Marokko.

I alt er 14 personer sigtet for at dele video af drabet på enten Louisa Vesterager Jespersen eller Maren Ueland. Arkivfoto. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

I december sidste år blev danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland dræbt af terrorister under en vandretur i Marokko.

Et af drabene blev optaget på en video, som siden er blev delt over internettet via sociale medier. Indtil videre er 12 personer sigtet for at dele videoen, og to personer er sigtet for at give udtryk for at billige indholdet af videoen.

Nu er en 29-årig kvinde idømt tre måneders fængsel ved retten i Næstved for at dele videoen.

29-årig kvinde er dømt for at dele videoen på Messenger

Den 29-årige kvinde er dømt for at have delt videoen på Facebook Messenger. Hun har valgt ikke at anke dommen til Landsretten.

Straffen på tre måneders fængsel blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Det vil sige, at hun slipper for at komme i fængsel, hvis hun udfører 80 timers samfundstjeneste.

Hvis man deler videoen, kan man straffes med fængsel i op til tre år. Og hvis man billiger videoens indhold, kan man straffes med bøde eller fængsel i op til to år.