500 borgere tilbyder andre at overnatte gratis i baghaven

"Brug min baghave" hedder et nyt netværk, hvor borgere over hele landet tilbyder andre at overnatte gratis i deres baghaver.

Personer, der har lyst til at overnatte i naturen i Danmark, har nu fået en ny mulighed.

Et nyt netværk samler nemlig borgere, der tilbyder gratis overnatning i deres baghaver. Netværket hedder "Brug min baghave" og findes foreløbig på Facebook.

"Brug min baghave" har eksisteret en måned. Ind til videre har 500 tilbudt at dele deres baghaver, mens 7000 personer er blevet medlemmer af netværket.

Ideen opstod på en vandretur på Bornholm

Pernille Kaas har taget initiativ til "Brug min baghave". Hun fik ideen, da hun var på vandreturBornholm med sin søn sidste år.

Her oplevede hun, at der hurtigt blev for langt mellem shelterne, fordi hun har nogle fysiske skavanker.

- Så blev vi tilbudt en baghave, som vi kunne overnatte i, og det var egentlig dér, frøet til initiativet blev lagt, siger Pernille Kaas.

Haveejer: Det er en god måde at møde andre på

Ditte Brofelde er en af de haveejere, der har stillet sin have til rådighed i netværket. Hun bor i Langå ved Randers og har en stor have ved Gudenåen.

- Jeg synes, det er en god måde at møde andre på. Vi kan godt selv lide naturen og synes, det var en god måde at invitere andre indenfor i vores have på, siger hun.

Ditte Brofelde har haft besøg en enkelt gang af en mand, der var ude at vandre. Hun synes, det var en positiv oplevelse.

Ovenfor kan du se en video, hvor Ditte Brofelde fortæller, hvorfor hun tilbyder andre at overnatte i baghaven.

Nedenfor kan du høre, initiativ-tager Pernille Kaas fortælle om "Brug min baghave". Du kan også læse mere om netværket.

0:00

"Brug min baghave"

  • Gennem netværket "Brug min baghave" får man adgang til et kort over de baghaver, hvor man kan overnatte gratis.

  • Haveejerene kan lave en kort beskrivelse af deres have og skrive, om der er noget, man skal vide, hvis man kommer på besøg.

  • Personerne, der overnatter i haverne, skal selv have telt med, og de skal efterlade haven i samme stand, som da de ankom.

  • "Brug min baghave" er foreløbig en gruppe på Facebook, men initiativtager, Pernille Kaas, arbejder på at lave en hjemmeside.