700 sundhedsplejersker skal hjælpe flygtninge med integration

I et nyt projekt skal sundhedsplejersker få flere flygtningebørn i vuggestue og børnehave. De skal også gøre det lettere for deres forældre at få et job.

Mange flygtningefamilier sender ikke deres børn i vuggestue og børnehave, fordi familierne ikke kender til tilbuddene, siger sundhedsplejerske. (Foto: Claus bech © Scanpix)

15 kommuner over hele landet skal være med i et nyt projekt, som hedder "Sundhedsplejersker styrker integrationen".

Projektet går ud på, at sundhedsplejersker skal hjælpe flygtningefamilier til bedre integration, sundhed og trivsel.

Sundhedsplejerskerne skal især fokusere på familier med børn under seks år. De skal blandt andet lære familierne, at børn går i vuggestue og børnehave i Danmark.

Sundhedsplejerske: Flygtningefamilier kender ikke tilbud

Ulla Dupont er sundhedsplejerske og formand for Foreningen for ledere af sundhedsordninger for børn og unge i Danmark (FALS), som har taget initiativ til at lave projektet.

Hun fortæller, at mange flygtningefamilier ikke sender deres børn i vuggestue og børnehave, fordi familierne ikke kender til tilbuddene.

Derfor skulle flere flygtningebørn gerne gå i vuggestue og børnehave, når projektet er overstået, forklarer Ulla Dupont.

2400 flygtningefamilier er med i projektet

Folkene bag projektet håber dog også, at sundhedsplejerskernes hjælp kan gøre det nemmere for flygtningefamilierne at få job, venner og netværk i Danmark.

I alt skal 700 sundhedsplejersker og 2400 flygtningefamilier fra hele Danmark være med i projektet, der varer tre år.

Flygtningefamilierne skal være kommet til Danmark siden 2015 og have fast opholdstilladelse i landet.

Facebook
Twitter