80.000 skal stemme til valget dagen efter stort karneval

Den 25. maj er der karneval i Aalborg, hvor 80.000 personer deltager. Dagen efter er der EP-valg, så måske skal nogle deltagere brevstemme.

Cirka 80.000 deltagere skal være med i Aalborg Karneval den 25. maj. Det er dagen før valget til Europa-Parlamentet. Arkivfoto. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Mange mennesker vil klæde sig ud og more sig den 25. maj i Aalborg. Her er nemlig Aalborg Karneval, og man regner med, at der kommer 80.000 personer.

Men dagen efter skal vælgerne til EP-valg. Og Jonathan Zacho, som er med i ’Ungdom mod EU’, frygter derfor, at nogle deltagere derfor ikke vil stemme.

- Når man vågner dagen efter, tager man måske ikke lige sin stemmeseddel og går ned til den lokale skole og får sat det kryds, siger han.

Aalborg Karneval opfordrer deltagere til at brevstemme

Mette Bugge er talsmand for Aalborg Karneval. Aalborg Karneval opfordrer deltagerne vil brevstemme, hvis de ikke stemmer på valgdagen.

- Vi har en idé om, at der selvfølgelig bliver festet igennem til karnevalet. Så det er vi helt klart både åbne og positive over for, siger hun.

- Men det er stadig op til den enkelte, om de vælger at stemme. Det vil vi som karneval ikke blande os i, siger hun.

Sådan brevstemmer du

  • Hvis du har valgret til Europa-Parlamentsvalget, kan du vælge at brevstemme i stedet for at møde op og stemme på valgdagen.
  • Hvis du brevstemmer, kan du ikke også stemme på valgdagen - men du må gerne ombestemme dig undervejs og brevstemme igen.
  • Du kan brevstemme på borgerservice, på nogle biblioteker eller ved mobile brevstemmesteder i din kommune.
  • Du kan også få lov at brevstemme, hvis du for eksempel er indlagt på sygehuset eller ikke er i stand til at forlade dit hjem.
  • Sidste frist er torsdag den 23. maj - tre dage før valget.

    Kilde: Borger.dk

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve