Alternativets historie

Partiet Alternativet blev stiftet i 2013. Partiet vil blandt andet kæmpe for et bedre klima og et samfund, hvor vi er bedre til at tage os af hinanden.

Alternativet vil passe bedre på klimaet ved for eksempel at bruge mere solenergi, få mere økologi og lave flere naturområder. (© Alternativet)

I september 2013 meldte den tidligere kulturminister Uffe Elbæk sig ud af Det Radikale Venstre, som han sad i Folketinget for.

To måneder senere var han med til at stifte partiet Alternativet, hvor han nu er leder.

Alternativet vil passe bedre på klimaet

Siden Alternativet blev stiftet, har partiet holdt en masse møder, hvor borgere har kunnet være med til at diskutere hvilken politik, Alternativet skal have.

Alternativet vil overordnet ændre den måde, samfundet fungerer på i dag og finde nye og bedre løsninger.

For eksempel skal vi passe bedre på klimaet ved for eksempel at bruge mere solenergi, få mere økologi og lave flere naturområder.

Vi skal passe bedre på hinanden

Partiet vil også have en anden socialpolitik. For eksempel skal mennesker på kontanthjælp have penge, uden samfundet kræver, de skal gøre noget til gengæld.

Alternativet mener, at det hjælper mennesker bedre, når samfundet viser tillid til dem, i stedet for at kontrollere dem for, om de snyder for at få penge.

Alternativet vil også lave om på arbejdsmarkedet, så der ikke er ligeså mange mennesker, der bliver syge af stress. For eksempel ved at give folk bedre muligheder for at arbejde færre timer.

Facebook
Twitter