Amagermanden er kendt skyldig

Københavns Byret har kendt Amagermanden skyldig i to drab og seks voldtægter. Han frifindes for en voldtægt i Vangede.

Københavns Byret har kendt den såkaldte Amagermand skyldig i alle anklager, undtagen en voldtægt i Vangede i 2007. (Foto: Tegning: Claus Seidel © DR)

Den såkaldte Amagermand, Marcel Lychau Hansen, er kendt skyldig i to drab og seks voldtægter. Det afgjorde Københavns Byret i dag.

Sagerne strækker sig over mange år, fra 1987 til 2010.

Byretten frifandt Amagermanden for en enkelt af anklagerne imod ham, en voldtægt i Vangede i 2007.

Skyldig i to drab

Den ældste af sagerne er drabet på 73-årige Edith Andrup i Valby i 1987.

Her lagde retten blandt andet vægt på, at Marcel Lychau Hansens skoaftryk var fundet på gerningsstedet. Et vidne har også sagt i retten, at Lychau Hansen havde erkendt drabet.

Lychau Hansen blev også dømt skyldig i forsøg på at starte en brand i Edith Andrups lejlighed. Han forsøgte at slette sine spor ved at lukke op for gassen og tænde et stearinlys.

Det andet drab skete i 1990 i Fasanskoven på Amager. Ofret var den 40-årige skolelærer Lene Buchardt. Hun blev voldtaget og kvalt. 

Dna ledte politiet på sporet

Amagermanden blev afsløret i november sidste år, da en 17-årig pige blev voldtaget i en haveforening på Amager. Voldtægts-manden brugte kondom, og det fandt politiet. Hermed lykkedes det at sikre dna-spor på gerningsmanden.

Politiet sammenlignede voldtægts-mandens dna med dna fra tidligere sager. Og de viste sig, at hans dna var det samme som det, politiet fandt på liget af Lene Buchardt i 1990.

En serieforbryder på fri fod

Politiet stod frem og fortalte, at en serieforbryder var på fri fod i København. Nye vidner meldte sig, og få dage senere blev den 45-årige fodboldtræner og familiefar anholdt.

Nu skal retten finde ud af, hvor lang straffen skal være. I eftermiddag fremlægger anklageren og forsvareren deres argumenter.

Afgørelsen ventes den 22. december.

Facebook
Twitter