Amagermanden smuglede sit dna ud

Københavns Politi har sigtet Amagermanden for at prøve at lave falske beviser. Han ville have et familiemedlem til at overfalde en kvinde og efterlade dna fra ham selv.

Marcel Lychau Hansen prøvede at plante falske dna-spor. De skulle bevise, at en anden står bag de mord og voldtægter, han er blevet dømt for.

Politiet sigter nu den såkaldte Amagermand, Marcel Lychau Hansen, for at prøve at skabe falske beviser. Beviserne skulle få ham frikendt i retten.

Amagermanden smuglede noget ud af fængslet med hans eget dna på. Politiet har ikke fortalt hvad, han smuglede ud. Men det kan for eksempel være sæd.

Politiet fik fat i det, da det var nået frem til modtageren. Det er et medlem af Amagermandens familie, erfarer DR Nyheder.

Ville overfalde en kvinde

Planen var, at modtageren af dna'et skulle overfalde en tilfældig kvinde i København. Han skulle efterlade Marcel Lychau Hansens dna på gerningsstedet.

Dna'et skulle bevise, at Lychau Hansen er uskyldig. For han sad jo i fængsel, så han kunne ikke være gerningsmanden.

Marcel Lychau Hansen har hele tiden påstået, at der må være en anden med samme dna som ham. Og det er den rigtige gerningsmand til alle de forbrydelser, han nu er blevet dømt for, siger han.

Lychau Hansen sagde også i retten, at den rigtige gerningsmand nok ville slå til igen.

Planerne blev forpurret

Politiet opdagede planerne om det falske dna-bevis i sidste uge. Men de har holdt sagen hemmelig, indtil Københavns Byret havde afsagt dom over Amagermanden.

I en pressemeddelelse siger Jens Møller fra Københavns Politi:

- Jeg kan bekræfte, at Marcel Hansen og en anden person er sigtet for nye forhold, som er begået efter anholdelsen.

- Det drejer sig om, at Marcel Hansen er sigtet for at smugle biologisk materiale ud af fængslet. Han har søgt at få en anden person til at begå en forbrydelse og derefter plante den sigtedes dna på gerningsstedet eller personen, står der i pressemeddelelsen.

Facebook
Twitter