Antallet af vegetar-restauranter er femdoblet

Mange danskere vælger at spise mindre kød. Derfor kommer der flere vegetar-restauranter.

Antallet af vegetariske spisesteder er femdoblet siden 2010. Billedet er fra restaurant Ubat Veggie i Aalborg. (Foto: Michael Lyck © dr)

Vegetarer er personer, der ikke spiser kød. Flere danskere vælger at spise vegetarisk eller overvejende vegetarisk.

Derfor kommer der flere vegetar-restauranter. Faktisk er antallet af vegetar-restauranter femdoblet siden 2010.

I 2010 var der i alt ti vegetar-restauranter i Danmark. I dag er der 54 vegetar-restauranter ifølge Dansk Vegetarisk Forening.

Aalborg har fået sin første vegetar-restaurant

En af de nye vegetar-restauranter er Ubat Veggie i Aalborg, som ejes af kokken Michael 'Miv' Pedersen.

Han siger, at de fleste af gæsterne hverken er veganere eller vegetarer, men folk, der gerne vil prøve at spise mindre kød. Og så er de fleste af gæsterne kvinder.

- Det er nok sværere at overtale mændene til at undvære kød. Så skal man måske love dem en flæskesteg dagen efter, siger han.

Flere vælger at spise mindre kød

Louise Byg Kongsholm er trendforsker. Hun siger, at mange vælger at spise mindre kød, fordi de interesserer sig for miljø, etik, dyrevelfærd og sundhed.

Hun siger, at antallet af vegetarer er nogenlunde stabilt. Men andelen af mennesker, der spiser mindre kød, er næsten tredoblet på ti år.

- Mange trends starter i de store byer, hvor der bor mange mennesker. Men jeg tror, at vi kommer til at se, ligesom med eksempelvis pizzasteder og sushirestauranter, at det breder sig mere og mere, så mange af de mindre byer også får vegetariske tilbud, siger hun.

Vi spiser mindre kød

  • Coop Analyse har sammen med Dansk Vegetarisk Forening undersøgt, hvor mange der spiser vegetarisk eller overvejende vegetarisk i Danmark.

  • 2,4 procent af danskerne spiser kun vegetarisk. Det er cirka 140.000 personer,

  • 12 procent spiser overvejende vegetarisk, og det er en tredobling siden 2010. Det er cirka 680.000 personer.

  • 32 procent af danskerne har mindst én kødløs dag om ugen. I 2010 var det 17 procent af danskerne.

Facebook
Twitter