Arbejdsgiverforening vil skære i sociale ydelser

Førtidspensionister skal have 4000 kroner mindre om måneden, og kontanthjælpen skal også være lavere, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

Dansk Arbejdsgiverforening mener, flere vil begynde at arbejde, hvis overførselsindkomster som kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension sættes ned til lavere beløb. (Foto: Michael Bothager © Scanpix)

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er en hoved-organisation for 14 arbejdsgiverforeninger på det private arbejdsmarked.

Foreningen har lavet 28 forslag til, hvordan man kan få folk på overførselsindkomster som for eksempel førtidspension, kontanthjælp og sygedagpenge til at arbejde, skriver Berlingske.

Lavere ydelser skal få flere til at arbejde

Foreningen foreslår blandt andet, at førtidspensionen skal sænkes med 4000 kroner om måneden fra 17.987 kroner til 13.515 kroner.

Sygedagpenge skal også sænkes med 4000 kroner, og kontanthjælpen til forsørgere over 30 år skal sænkes med lidt over 1000 kroner om måneden.

Målet er, at der skal være større forskel på det beløb, man kan få fra overførselsindkomster og den mindsteløn, man kan tjene ved at arbejde, siger direktør i DA, Jørn Neergaard.

Flere kritiserer forslagene

Både Rådet for Socialt Udsatte og LO kritiserer DA's forslag. De frygter, at forslagene vil gøre flere mennesker fattige.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterne) kritiserer også forslagene:

- Vi går ikke ind for, at man skal sænke førtidspensionen med 4000 kroner om måneden. Det er mennesker, der ikke har et valg, siger hun.

- De kan ikke bare gå ud til at tage et arbejde. Der er jo en grund til, at de er på førtidspension, siger statsministeren til Ritzau.

Facebook
Twitter