Bagmandspolitiet blev advaret om svindel

En kvinde er mistænkt for at have stjålet 111 millioner kroner fra Socialstyrelsen. Bagmandspolitiet blev advaret for seks år siden.

I starten af oktober kom det frem, at en medarbejder i Socialstyrelsen tilsyneladende har stjålet 111 millioner kroner fra satspuljen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Satspuljen er penge, som skal bruges til at forbedre vilkårene for udsatte grupper i samfundet.

I starten af oktober kom det frem, at en medarbejder i Socialstyrelsen, Anna Britta Troelsgaard Nielsen, tilsyneladende har stjålet 111 millioner kroner fra satspuljen.

Men svindlen kunne måske være stoppet tidligere. Bagmandspolitiet blev nemlig advaret for seks år siden. Det skriver bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

Bagmandspolitiet blev advaret

For seks år siden blev bagmandspolitiet advaret af en bank om nogle 'mistænkelige transaktioner', der var lavet fra en konto i Socialministeriet til Anna Britta Troelsgaard Nielsen konti.

- Oplysningerne blev ikke efterforsket hos SØK, men alene oversendt til Skat som en sag om mulig skatteunddragelse. Efter min vurdering var det en fejl, siger chefen for bagmandspolitiet, statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

- Jeg kan frygte, at den hovedmistænkte dermed fik mulighed for at kunne fortsætte den formodede svindel, der måske kunne have været stoppet på et tidligere tidspunkt, siger han.

Kvinden kan have stjålet endnu flere penge

Anna Britta Troelsgaard Nielsen er mistænkt for at have stjålet de 111 millioner kroner fra 2002 til 2018.

Men bagmandspolitiet har nu fundet ud af, at hun kan have stjålet penge fra Socialstyrelsen helt tilbage fra 1997. Det siger Morten Niels Jakobsen.

- Vores efterforskning tyder på, at den mistænkte har svindlet i en længere årrække end først antaget. Nemlig helt tilbage til 1997. Det betyder også, at vi forventer, det samlede beløb kan blive højere end 111 millioner kroner, siger han.

FacebookTwitter