Beboere er interesserede i at få 50.000 kroner for at flytte

Boligområde vil væk fra regeringens ghettoliste, så der ikke skal nedrives boliger. Derfor tilbydes beboere nu penge for at flytte.

Direktøren for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, er glad for beboernes interesse for flyttehjælp. (© Dr Østjylland)

I maj lavede et bredt flertal i Folketinget en aftale om Danmarks ghettoer. Målet er, at Danmark skal være fri for ghettoer inden 2030.

Boligområder, der flere år i træk er på regeringens ghettoliste, skal nedbringe antallet af de såkaldte almene familieboliger i området til 40 procent.

Skovgårdsparken i Aarhus står på ghettolisten og risikerer at skulle nedrive boliger, hvis de ikke bliver slettet fra ghettolisten. Derfor tilbydes beboere nu penge for at flytte.

Beboere kan få 50.000 kroner for at flytte

Mandag holdt Skovgårdsparken møde om tilbuddet, som er til beboere, der er på offentlig forsørgelse. 19 beboere deltog i mødet.

Skovgårdsparken hører under Brabrand Boligforening, hvor Keld Laursen er direktør. Han er positivt overrasket over, at så mange kom til mødet.

Skovgårdsparken tilbyder beboere på offentlig forsørgelse 50.000 kroner, hvis de flytter. Interesserede skal melde sig senest den 15. oktober.

Folketinget har ændret reglerne

Folketinget besluttede mandag, at boligområder skal nedbringe de almene familieboliger, hvis de har været på regeringens ghettoliste i fem år i træk. Hidtil har det været fire år.

Keld Laursen siger, at det er godt nyt. Nu får Skovgårdsparken nemlig ekstra tid til at blive slettet fra ghettolisten, så man undgår at skulle nedrive boliger.

Skovgårdsparken har stået på regeringens ghettoliste i tre år.