BILLEDER Skoleelever fejrede skolevalget

Torsdag stemte landets ældste skolelever til skolevalget, og dagen blev afsluttet med en stor valgfest på Christiansborg. Se billeder fra skolevalget 2017.

  • Unge drenge venter på skolevalgets valgresultatet på Christiansborg. Det er anden gang, at skolevalg bliver holdt. Første gang var i 2015. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Skoleelever bliver fotograferet med en papfigur af statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre). Skoleeleverne er med til valgfesten på Christiansborg. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Skolevalget er afgjort: 55,3 af skoleeleverne mener, at Danmark skal ledes af en blå regering. Partiet Venstre får flest stemmer. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Skoleelever fra Amagerskolen i Skjern stemmer ved skolevalget. Skolevalget holdes som et rigtigt folketingsvalg, hvor eleverne stemmer inde i stemmebokse. (Foto: © Jørgen Kirk, Scanpix)
  • Eleverne fra Amagerskolen i Skjern smider deres stemme-seddel i stemme-urnerne, ligesom man gør til et rigtigt valg. (Foto: © Jørgen Kirk, Scanpix)
1 / 5

Torsdag aften blev der holdt skolevalg for landets 8.-10. klasser.

Skolevalgets resultat viste, at 55,3 af skoleeleverne mener, at Danmark skal ledes af en blå regering. 44,7 procent af eleverne mener, at Danmark skal ledes af en rød regering.

Skolevalget blev afsluttet med en stor valgfest på Christiansborg i København torsdag aften, hvor både elever, politikere og partiledere deltog.

Se billeder fra skolevalget og valgfesten på Christiansborg i billedserien ovenfor.

I grafikken nedenfor kan du se skolevalgets resultat.