Børn smider mest mad ud

Børn og unge er ligeglade med, om de kommer mad i skraldespanden. Derfor skal børn nu lære om madspild i skolen.

Vi smider masser af mad ud, som vi godt kunne spise. Børn og unge er værst til at smide ud. (arkivfoto) (Foto: DR)

 

Børn og unge er ligeglade med, om de kommer mad i skraldespanden. Derfor skal børn nu lære om madspild i skolen.

Hvis bananen i madpakken har en plet, kommer den i skraldespanden. Børn og unge er ligeglade med madspild, siger Selina Juul fra organisationen Stop Spild Af Mad.

- Mange børn har aldrig oplevet krise og mangel, så de smider bare en hel masse mad ud. Men det er vi nødt til at lave om på, siger Selina Juul.

En familie smider 7200 kroner ud om året

En almindelig familie med to voksne og to børn smider mad ud for 7200 kroner om året. Børnene kan hjælpe forældrene med at spare en stor del af de penge.

- Vi har lavet materiale til de ældste klasser, så børnene kan lære, hvor meget mad de selv og resten af samfundet smider ud, siger Selina Juul.

- Flere forældre har allerede kontaktet os og sagt, at børnene nu råber stop, når mor og far vil smide mad ud.

Børn skal spise plettede bananer

Skolen på Islands Brygge har testet den nye undervisning i madspild og får i dag besøg af miljøminister Kirsten Brosbøl (Socialdemokraterne).

Ministeren vil høre, hvad børnene har fundet af mad i skraldespanden derhjemme, og så vil hun og Selina Juul lære børnene, at mad godt må være skævt og plettet.

- Vi har nogle plettede bananer med. De er søde og smager godt, og så lærer børnene også, at tingene ikke behøver at være perfekte, siger Selina Juul.

 

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve