Borgerlige partier vil straffe børn ned til 12 år

Fire partier vil gøre det muligt at straffe børn ned til 12 år. I dag er den kriminelle lavalder 15 år.

Helt unge biltyve og andre kriminelle skal kunne sættes i fængsel, mener fire borgerlige partier. (arkivfoto) (Foto: Alicja_M © Stock.xchng)

 

Fire partier vil gøre det muligt at straffe børn ned til 12 år. I dag er den kriminelle lavalder 15 år.Unge begår mindre kriminalitet i dag end for 10 år siden. Alligevel synes fire borgerlige partier, at det skal være muligt at straffe børn ned til 12 år.

Forslaget kommer fra Liberal Alliance, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

De sociale myndigheder opgiver kriminelle børn

De fire partier skriver i en kronik i Berlingske, at de sociale myndigheder i flere tilfælde opgiver meget unge kriminelle.

Derfor er der behov for en særlig domstol med speciale i at behandle sager om børn ned til 12 år, skriver lederne af de fire partier.

I dag kan et barn først blive straffet, når det er fyldt 15 år.

Tror ikke, forslaget vil virke

Kriminalforsorgsforeningen organiserer blandt andet lærere og pædagoger, som arbejder med kriminelle. Foreningens formand John Hatting tror ikke, at færre helt unge vil begå kriminalitet, hvis de kan blive straffet.

Tværtimod er der risiko for, at de helt unge kriminelle bliver mere kriminelle, hvis de kommer i fængsler eller andre former for sikrede institutioner.

Bliver mere negative i et fængsel

På lukkede institutioner får mange en negativ opfattelse af samfundet og bliver mindre sociale mennesker, siger John Hatting.

Forskning viser, at der er større chance for, at unge får andre interesser, uddannelse og arbejde, jo senere de bliver sat ind i en lukket institution, siger John Hatting.

SF og Socialdemokraterne er heller ikke for forslaget fra de borgerlige partier.

/ritzau/

 

Facebook
Twitter