Britiske medier skriver om baby i folketinget

Politikeren Mette Abildgaard blev tirsdag bedt om at forlade folketingssalen, fordi hun havde sin fem måneder gamle baby med.

Mette Abildgaard er medlem af folketinget for Det Konservative Folkeparti.

I tirsdags havde Mette Abildgaard sin fem måneder gamle datter med til en afstemning i folketinget. Hun kunne nemlig ikke få datteren passet.

Men folketingets formand, Pia Kjærsgaard, bad Mette Abildgaard om at forlade folketingssalen. Det har skabt debat herhjemme, og britiske medier har også skrevet om episoden.

Mette Abilgaard: Det er stik imod resten af verden

Det er medierne BBC og The Guardian, der har skrevet, at Mette Abildgaards baby ikke var velkommen i folketinget.

- Jeg tror, at det skaber stor international opmærksomhed, fordi det går i den stik modsatte retning af, hvad resten af verden gør, siger Mette Abildgaard.

Hun nævner som eksempel, at USA har en lov, der giver politikere ret til at have børn med, og at premierministeren i New Zealand har haft sit barn med til møde i FN.

Pia Kjærsgaard: Der skal være respekt om folkestyret

Flere politikere i folketinget er uenige med Pia Kjærsgaard. Men hun fastholder, at det var den rigtige beslutning.

Ifølge Pia Kjærsgaard skal der ikke være babyer i folketingssalen, for det er imod den overordnede linje om, at der skal være værdighed og respekt om folkestyret.

- Det er helt uhørt, at en konservativ gruppeformand tager sin baby med ned til en afstemning i folketingssalen. Det næste bliver, at der skal ammes, som man også ser nogle steder. Der må jeg sige, at jeg synes, at vi må sige fra, siger hun.

Ovenfor kan du se billeder fra andre steder i verden, hvor politikere har deres børn med i parlamentet.

Nedenfor kan du se en video fra folketingssalen i tirsdags. Her beder Pia Kjærsgaard en folketingsbetjent om at gå hen og sige til Mette Abildgaard, at hun skal forlade folketingssalen.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve