Christian er ordblind: Jeg var angst på arbejdet hver dag

Christian Rasmussen begyndte at svede, når han skulle skrive rapporter om de ældre beboere på hans arbejde. Nu hjælper programmet CD-ORD ham med at skrive rapporterne.

Christian Rasmussen har fået et program på sin computer, som hjælper ham med at skrive rapporter om de ældre på et plejehjem. (Foto: Peter Bye Andersen © P4 København)

Christian Rasmussen er social- og sundhedshjælper på et plejehjem i København.

Hver dag skal han skrive vigtige oplysninger om beboerne, men Christian er ordblind.

- Det var meget ubehageligt. Det er ligesom eksamensangst. Sådan havde jeg det flere gange om dagen. Jeg begyndte at svede, når jeg skulle skrive, fordi det var så svært, siger han til P4 København.

Han var bange for stavefejl

Christian Rasmussen var bange for at lave stavefejl og skrev nogle gange af efter kollegerne for at undgå fejl. Andre gange overtalte han en kollega til at skrive i stedet for ham selv.

Han syntes, det var umuligt at sige til nogen, at han var ordblind og havde brug for hjælp.

- Man vil gerne gøre sit arbejde godt og ikke være til belastning. Men det handler også om selverkendelse. Man skal se i øjnene, at man har et problem, siger han.

Nu behøver jeg ikke spørge om hjælp

Christian Rasmussen slap først af med angsten for at skrive, da kommunen sendte ham på skrivekursus og han fik programmet CD-ORD på sin computer.

Programmet hjælper ham med at stave, og det gav Christian selvtilliden og arbejdsglæden igen.

- Jeg har ikke sedlerne mere og skal ikke længere spørge om hjælp. Computeren hjælper mig så meget, at jeg selv kan gøre tingene. Angsten er forsvundet, siger han.

Københavns Kommune giver i år programmet til 200 flere ansatte i ældreplejen, så de også får lettere ved at skrive rapporter om de ældre.