Danmark har flest kristne indvandrere

Danmark har flere kristne indvandrere end muslimer, viser en undersøgelse.

Ortodokse kristne har andre skikke end kristne i den danske folkekirke, for eksempel fejrer de jul en anden dag. (arkivfoto) (Foto: Musa Al Shaer © Scanpix)

 

Danmark har flere kristne indvandrere end muslimer, viser en undersøgelse.

Danmark har 251.100 kristne indvandrere eller børn af indvandrere. Det betyder, at der nu er flere kristne indvandrere end muslimske.

Danmark har omkring 246.200 muslimske indvandrere eller børn af indvandrere.

Tal nuancerer billedet

Tallene er samlet af forskeren Brian Arly Jacobsen fra Københavns Universitet:

- Tallene nuancerer jo billedet af, hvad en indvandrer og efterkommer i Danmark er, siger han.

- Hvor der typisk er en forestilling om, at de har en muslimsk baggrund, kan vi jo nu se, at gruppen af kristne indvandrere og efterkommere faktisk overstiger antallet af muslimske.

Mange kommer fra Polen

Langt de fleste kristne indvandrere og deres børn kommer fra Polen. Men vi får også mange kristne indvandrere fra Tyskland og Rumænien.

Brian Arly Jacobsen mener, at vi får flere kristne indvandrere:

- Der er ikke noget, der tyder på, at indvandringen fra de østeuropæiske lande - og det er jo primært den, der er årsag til, at vi ser en ny situation - vil stoppe lige foreløbigt, siger han.

Ortodokse fejrer jul en anden dag

Brian Arly Jacobsen siger, at socialrådgivere, sygeplejersker eller folkeskolelærere bør kende til de kristne indvandrere.

De nye indvandrere ser nemlig anderledes på for eksempel alkohol eller religion og kan havne i konflikter, som de ikke helt kan forstå og løse: 

- Det kan have noget at gøre med en anden kalender, som man for eksempel bruger i den ortodokse kirke. Der fejrer man jul en anden dag, end vi gør, siger Brian Arly Jacobsen.

- Det kan også være noget med madvaner, eller at man ikke drikker alkohol.

(Foto: Mie Hvidkjær © DR Nyheder)

DR Nyheder

   Top 10 - Fra disse lande stammer de kristne indvandrere og efterkommere