Danmark støtter FN-aftale om migration

Danmark støtter en FN-aftale om migration. Statsminister Lars Løkke Rasmussen siger, at den ikke skaber nye forpligtelser.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager ved en FN-konference, hvor Danmark støtter en ny FN-aftale om migration.

FN holder i dag en konference i den marokkanske by Marrakesh om en ny aftale om migration.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) deltager også i konferencen, hvor han markerer, at Danmark støtter aftalen.

Aftalen hedder "Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration", og den skal vedtages ved FN's generalforsamling i New York lige før jul.

Statsminister: Problemer kræver internationalt samarbejde

Lars Løkke Rasmussen siger, at problemerne med migration kræver internationalt samarbejde.

Ifølge ham er det vigtigt at skelne mellem lovlig og ulovlig migration. Han siger, at verden er blevet "rigere" af lovlig migration, mens ulovlig migration skal "tøjles".

- Vi står over for en befolkningseksplosion i Afrika, og hvis ikke vi får et samarbejde med Afrika op at stå, så vil der komme et pres på Europa, som selv den største mur simpelthen ikke kan holde til, siger han.

Aftale har skabt diskussion i flere lande

Aftalen har skabt diskussioner i flere lande. I Danmark frygter Dansk Folkeparti for eksempel, at aftalen vil betyde, at Danmark forpligter sig til at fremme migration.

Men Lars Løkke Rasmussen siger, at aftalen ikke skaber nye forpligtelser. Desuden er aftalen ikke juridisk bindende.

Derfor er det dansk lovgivning, der gælder, ifølge en vurdering fra Udenrigsministeriet, Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrations-ministeriet.

Facebook
Twitter