Danmark udledte mere CO2 end forventet sidste år

Klimaminister Lars Christian Lilleholt siger, at det ikke er tilfredsstillende, at Danmark har udledt mere CO2 end forventet.

Klimaminister Lars Christian Lilleholt er ikke tilfreds med, at Danmark sidste år udledte 5,5 millioner ton mere CO2, end regeringen havde forudset. Arkivfoto. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

CO2 er en gas, som blandt andet opstår, når man afbrænder olie og gas.

Udledningen af CO2 får temperaturerne til at stige på Jorden. Derfor arbejder Danmark og mange andre lande på at udlede mindre CO2.

Men sidste år udledte Danmark faktisk 5,5 millioner ton CO2 mere, end regeringen havde forudset. Det viser foreløbige tal fra Energistyrelsen.

Klimaminister: Det er ikke tilfredsstillende

Lars Christian Lilleholt (Venstre) er klimaminister. Han siger til mediet Information, at det ikke er tilfredsstillende.

Han siger dog også, at man ikke kan vurdere den grønne omstilling på et enkelt år.

- Den skal vurderes ud fra den overordnede politiske kurs, der er sat. Man skal se på det lange, seje træk, hvor vi arbejder mod klimaneutralitet i 2050, siger han.

Klimarådgiver: Vi er på vej i den forkerte retning

John Nordbo er klimarådgiver ved hjælpeorganisationen Care. Han siger, at de nye tal er et 'wake up call af dimensioner'.

- Det brænder virkelig på. Vi er alvorligt på vej i den forkerte retning. Og det handler ikke bare om, hvad der skal gøres i 2030, 2045 eller 2050, siger han til Information.

Ifølge Care betyder de nye tal, at Danmark skal arbejde mere med at reducere CO2-udledningen. Ellers er det nødvendigt at syv-doble indsatsen fra 2030 for at nå det mål, der er sat.

Danmarks samlede udledning af CO2 i 2018

  • Ifølge foreløbige tal fra Energistyrelsen udledte Danmark 51,9 millioner ton CO2 i 2018.

  • Det er 5,5 millioner ton mere, end de 46,4 millioner ton CO2 regeringen havde forudset.