Danske skolebørn er dårligere til at regne

Ny Pisa-undersøgelse viser, at danske skolebørn klarer sig dårligere i matematik.

Danske skolebørn klager over uro i skolen, når de skal arbejde i timerne. Det er med til at gøre elevernes præstationer dårligere. (Arkivfoto) (© Colourbox)

 

Ny Pisa-undersøgelse viser, at danske skolebørn klarer sig dårligere i matematik.

Pisa er en undersøgelse, der viser 15-åriges evner til at læse, regne og forstå. I undersøgelsen for 2012 er der især fokus på matematik, og på det område er de danske elever blevet dårligere.

Eleverne er både blevet dårligere i forhold til tidligere og i forhold til elever i andre industrialiserede lande.

En række asiatiske lande som Singapore, Sydkorea og Taiwan ligger klart bedre end Danmark. Det samme gælder lande som Slovenien og Kroatien.

Elever i andre lande læser bedre

Danske elever er hverken blevet meget bedre eller dårligere i læsning og naturfag, men deres jævnaldrende i mange andre lande er samtidig blevet endnu bedre.

Undersøgelsen viser også, at der er blevet færre af de rigtig dygtige danske elever.

Netop det område skal Danmark forsøge at forbedre, siger undervisningsminister Christine Antorini (Socialdemokraterne):

- Vi skal både udvikle de fagligt svage og de fagligt stærke elever. Det kan ske ved at dele eleverne op i hold i nogle timer.

Pigerne skal regne bedre, drengene læse bedre

Undervisningsminister Christine Antorini mener, at reformen af folkeskolen vil gøre eleverne dygtigere, blandt andet fordi de får flere timer i dansk.

Hun har også det mål, at danske piger skal være bedre til matematik. Lige nu er pigerne meget dårligere end drengene til matematik.

Til gengæld skal drengene blive bedre til at læse. Blandt de dårligste læsere er der næsten dobbelt så mange drenge som piger.

Der skal også være mere ro i timerne. 33 procent af eleverne klager over støj og uro i klassen.

 /ritzau/DR

 

Facebook
Twitter