Danskerne er europamestre i motion

Danskerne er de flittigste i Europa til at cykle på arbejde eller løbe en tur i fritiden. Det viser en ny undersøgelse.

Danskerne er europamestre i at dyrke motion i fritiden. Det viser en ny undersøgelse. Arkivfoto. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Danskerne er rigtigt gode til at dyrke motion i fritiden.

31 procent af danskere over 15 år dyrker motion i mindst fem timer om ugen. Det gør danskerne til europamestre i at dyrke motion.

Det viser en ny undersøgelse fra Eurostat. Det skriver KL’s nyhedsbrev, Momentum.

Cykelturen tæller med

I undersøgelsen omfatter motion blandt andet fodbold og hårde løbeture, men også lettere motion som en gåtur eller cykeltur.

Knud Juel er professor ved Statens Institut for Folkesundhed. Han mener, at cykelture er en af årsagerne til, at Danmark er europamestre i motion.

- Der er rigtig mange, der cykler i Danmark i modsætning til mange andre lande, så det giver måske Danmark et automatisk forspring, siger Knud Juel.

Østeuropa er i bunden

I lande som Rumænien og Bulgarien er det kun fire til seks procent af befolkningen, som dyrker fem timers motion om ugen.

Samlet set dyrker 17 procent af befolkningen i EU fem timers motion om ugen.

Danmark deler førstepladsen med Sverige.

Lande, som dyrker mest motion

Borgere over 15 år, som er fysisk aktive i mindst fem timer i fritiden: Danmark - 31 procent Sverige - 31 procent Østrig - 29 procent ​Finland - 28 procent Tyskland - 26 procent

Lande, som dyrker mindst motion

Borgere over 15 år, som er fysisk aktive i mindst fem timer i fritiden: Italien - 9 procent Litauen - 9 procent Polen - 8 procent Bulgarien - 6 procent Rumænien - 4 procent