Danskerne spiser flere færdig-retter

Dansk Supermarkeds butikker sælger mange flere færdigretter end tidligere.

Dansk Supermarked har solgt op mod 15 procent flere færdigretter i år i forhold til sidste år. (Foto: Simon Knudsen © Scanpix)

Mange af os køber ofte færdigretter i stedet for selv at lave mad fra bunden.

I Dansk Supermarked har man i år solgt 10-15 procent flere færdigretter, end man gjorde sidste år.

Det drejer sig blandt andet om færdigretter som frysepizzaer, frosne frikadeller, lasagne, chili con carne og sandwiches.

Mange har ikke tid til at lave mad

Søren Askegaard er professor på Syddansk Universitet. Han ved noget om, hvorfor folk vælger at købe bestemte produkter. Han mener, at færdigretter er populære, fordi vi gerne vil spare tid i hverdagen.

- Det, at kunne få tid til en ekstra tur i fitnesscentret eller se en tegnefilm med de små, er jo også godt brugt tid, siger Søren Askegaard.

- Men for mange kan det være svært at nå, hvis man skal skrælle kartoflerne og tilberede stegen fra bunden, siger han.

Kvaliteten er blevet bedre

Søren Askegaard mener, at flere køber færdigretter, fordi der er kommet flere retter at vælge imellem.

Retterne har også en højere kvalitet end tidligere, siger han. Han tror, at endnu flere kan komme til at spise færdigretter i fremtiden.

- Hvis kvaliteten bliver god nok, så kan det måske også få flere børnefamilier med, siger Søren Askegaard.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve