De billige leje-boliger forsvinder

Det bliver sværere og sværere at finde en billig leje-bolig i de større byer i Danmark.

Badeværelset er et af de rum, der typisk bliver moderniseret, selv om det kan holde mange år endnu. På den måde kan udlejeren tjene flere penge ifølge Lejernes Landsorganisation.

Det bliver sværere og sværere at finde en billig leje-bolig i de større byer i Danmark.

Aldrig før har det været så svært som nu at finde en lejebolig i de større byer til 4000-5000 kroner i husleje om måneden.

Gennem de seneste ti år er omkring 42.000 lejeboliger nemlig blevet moderniseret og er derfor blevet meget dyrere, skriver Politiken.

Huslejen kan stige med 80 procent

En udlejer kan sætte huslejen væsentligt op, hvis lejligheden bliver moderniseret. Faktisk kan huslejen ende med at stige 80 procent.

Det kan betyde, at en leje-lejlighed, der tidligere kostede 4000 kroner om måneden, kommer til at koste omkring 7000 kroner efter en modernisering.

- Typisk bliver køkken og badeværelse revet ud og erstattet med nyt, siger cheføkonom i Lejernes Landsorganisation (LLO), Jesper Larsen.

- Også selvom det kan holde mange år endnu, siger han til avisen.

Lejerne: Modernisering er kun en fordel for udlejer

LLO har spurgt 500 beboerforeninger i private udlejningsejendomme, om lejligheder får nyt køkken og badeværelse, når en lejer flytter ud.

135 har svaret, og af dem svarer 29 procent, at det sker hver gang, mens 16 procent svarer, at det sker næsten hver gang.

Jesper Larsen mener, at lejlighederne ikke bliver moderniseret, fordi lejeren har brug for det, men kun for at udlejeren kan tjene flere penge.

Udlejerne: Lejerne ønsker modernisering

Torben Christensen er direktør i udlejernes forening, Ejendomsforeningen Danmark, og er ikke enig med Jesper Larsen.

Mange lejligheder har nemlig brug for at blive moderniseret, fordi de er gamle og umoderne, mener han.

- Moderniserede lejligheder går som varmt brød, siger han til Politiken. 

- Lejerne efterspørger dem stik imod LLO, der jo mener, at lejligheder skal ligne noget fra Frilandsmuseet, siger Torben Christensen.

Facebook
Twitter