De fleste politikere vil beholde deres dobbeltmandat

29 politikere, som sidder i enten byråd eller regionsråd, er valgt til Folketinget. Kun få vælger at droppe deres dobbeltmandat.

Mette Thiesen (tv.) fra Nye Borgerlige er en af de byrådspolitikere, der har et dobbeltmandat. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Når en politiker har et dobbetmandat, betyder det, at politikeren både sidder i for eksempel et byråd og i Folketinget. Til folketingsvalget den 5. juni fik 29 politikere et dobbeltmandat.

I en rundspørge svarer 16 af politikerne til DR, at de vil beholde begge deres pladser. De skal altså arbejde to steder fremover.

Roger Buch er valgforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han siger, det kan være en stor udfordring, fordi der er meget arbejde ved at have to poster.

Nyvalgt politiker: Jeg er vant til, at der er meget at se til

Mette Thiesen er netop valgt ind i Folketinget for partiet Nye Borgerlige. Hun sidder allerede i byrådet i Hillerød. Hun regner med at beholde begge pladser.

- Jeg har en ambition om at fortsætte. Jeg har de seneste år haft både fuldtidsarbejde, været byrådsmedlem og folketingskandidat, så jeg er vant til, at der er meget at se til, siger hun.

Morten Dahlin (Venstre) er valgt til Folketinget og sidder i byrådet i Greve Kommune. Han beholder også begge pladser. Han synes, at man skal sidde sit mandat ud.

Viceborgmester: Det vil være svært for mig at passe begge dele

Henrik Møller (Socialdemokratiet) er lige blevet valgt til Folketinget. Han er også viceborgmester i Helsingør Kommune, men han vælger at stoppe.

- Jeg synes, det at være folketings-politiker er et fuldtidsjob, og det vil være svært for mig at passe begge dele, siger Henrik Møller.

Seks ud af de 29 politikere med dobbeltmandat vælger at stoppe i byrådet eller regionsrådet. Fem overvejer stadig, hvad de skal gøre, og to har ikke svaret på DR’s henvendelse.

Nedenfor kan du se en grafik om de politikere, der har fået et dobbeltmandat.

Facebook
Twitter