Det er for sent at fjerne EU-politikere fra stemmeseddel

Politikere, der er valgt til Europa-Parlamentet, står fortsat på stemmesedler til folketingsvalget. Det er for sent at fjerne navnene.

Karen Melchior (De Radikale) er blevet valgt til Europa-Parlamentet. Derfor vil hun ikke vælges til Folketinget den 5. juni. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

Søndag var der valg til Europa-Parlamentet i Danmark, og onsdag den 5. juni er der valg til Folketinget. 28 politikere har været stillet op til begge valg.

Nu er tre af de 28 blevet valgt ind i Europa-Parlamentet. Men man må ikke være medlem af Europa-Parlamentet og Folketinget på samme tid.

Derfor må de tre politikerne vælge, hvor de vil være medlem. To af politikerne har valgt Europa-Parlamentet, mens den tredje har valgt Folketinget.

Det er for sent at fjerne navne fra stemmesedlerne

De to politikere, der vælger at tage til Europa-Parlamentet, er Karen Melchior (Radikale Venstre) og Nikolaj Villumsen (Enhedslisten).

Men deres navne vil stadig stå på stemmesedlerne til folketingsvalget den 5. juni. Det er nemlig for sent at fjerne deres navne fra stemmesedlerne.

Politikeren, der alligevel ikke vil tage til Europa-Parlamentet, er Karsten Hønge (Socialistisk Folkeparti). Han sidder i Folketinget nu og er stillet op til det kommende folketingsvalg.

Facebook
Twitter