Dronningen tager æres-titler fra rigmand Christian Kjær

Den danske rigmand Christian Kjær har fået en dom for at påkøre en hjælper ved et cykelløb. Derfor mister han nu sine æres-titler.

Advokat Christian Kjær er her fotograferet til nytårskur på Christiansborg Slot i 2017. Arkivfoto. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Christian Kjær er en dansk rigmand, som i mange år har været ven af kongehuset.

Christian Kjær har haft kongelige æres-titler som kammerherre, hofjægermester og ridder af første grad af Dannebrog.

Men nu har dronning Margrethe taget de kongelige titler fra Christian Kjær, fordi han er dømt for at påkøre en hjælper ved et cykelløb i Hørsholm. Det skriver Ekstra Bladet.

Christian Kjær ville ikke køre en anden vej

Christian Kjær fik i februar 30 dages betinget fængsel ved Retten i Lyngby. Han fik også frataget kørekortet i et år og en bøde på 10.000 kroner.

Christian Kjær fortalte i retten, at han var kørt til bageren i sin bil. På vej tilbage blev han bedt om at køre en anden vej. Det ville han ikke, og han påkørte den frivillige official med lav fart.

Christian Kjærs sekretær har oplyst til Ekstra Bladet, at han ikke har nogen kommentar til dronningens beslutning.

Christian Kjær inviteres ikke til kongehusets officielle fester

Nils Bartholdy er ekspert i hoffets ordener. Han siger, at Christian Kjær nu ikke længere bliver inviteret til kongehusets officielle selskaber.

Ifølge Nils Bartholdy er det normen, at kongehuset tager titler fra personer, når de overtræder landets love ud over bagatel-grænsen.

- Sådan må det være. Han skal godt nok ikke bag tremmer, men han har fået en betinget fængselsstraf, og det synes dronningen altså var nok til at tage det hele fra ham, siger han.

Facebook
Twitter