Elvis-museum skal betale en halv million kroner i bøde

Et Elvis-museum i Randers er blevet dømt til at betale en halv million kroner i bøde til et amerikansk Elvis-selskab.

Elvis-museet i Randers er en hyldest til den amerikanske stjerne Elvis Presley. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Henrik Knudsen har i rigtig mange år været fan at Elvis Presley. I 2011 åbnede han et museum i Randers til ære for Elvis, som han kaldte 'Graceland Randers'. Museet er en kopi af Elvis Presleys berømte hus, Graceland, i USA.

Nu skal museet betale en halv million kroner i bøde til det amerikanske selskab Elvis Enterprises Inc., som blandt andet ejer det rigtige Graceland i USA.

- Jeg synes, det er irriterende, for vi har behandlet Elvis med respekt, siger Henrik Knudsen.

Navnet lignede for meget

Bøden skyldes, at navnet ’Graceland Randers’ mindede for meget om det rigtige Graceland i USA og derfor har overtrådt det amerikanske selskabs rettigheder. Henrik Knudsen har siden ændret museets navn til ’Memphis Mansion’.

- Det betyder forhåbentlig ikke noget for Memphis Mansion. Det er klart, det er et bump på vejen, men hele Elvis-museet har været et projekt til 26 millioner kroner, så jeg tror, vi finder en løsning på det her, siger han.

Henrik Knudsen siger, at det ikke er selve Elvis Presleys familie, der har sagsøgt ham. Dem har han et fint forhold til.

Henrik blev hyldet i USA

Han fortæller, at han for kun to dage siden blev hyldet i den amerikanske stat Tennesee, fordi han har været god til at vise Elvis Presley frem til Danmark.

- Så det er meget ironisk og lidt underligt at blive aet på kinden den ene dag og få en lussing den anden dag, siger Henrik Knudsen.

/ritzau/

Facebook
Twitter