For få danskere efteruddanner sig

For få ufaglærte uddanner sig til faglærte. Og faglærte tager alt for sjældent en videregående uddannelse, viser en ny undersøgelse fra LO.

Færre faglærte og uafglærte tager en efteruddannelse, viser nye tal fra LO.

 

Alt for få ufaglærte lønmodtagere uddanner sig til faglærte, og faglærte tager alt for sjældent en videregående uddannelse. Det viser en ny undersøgelse fra LO.Kun én procent af alle ufaglærte danskere tager en uddannelse, så de kan blive faglærte. Det er det samme lave antal som for 10 år siden, skriver Politiken.

Ejner Holst er faglig sekretær i Fagforbundet LO. Han kalder undersøgelsens resultat en falliterklæring. For virksomheder stiller i dag større krav til folks kompetencer:

- Jeg håbet, at arbejdsgiverne også kan erkende, at vi har et samfundsproblem, som vi skal løse, siger han til Politiken.

Faglærte uddanner sig heller ikke

Der er også færre faglærte danskere som for eksempel murere, tømrere, kontorfolk og sosu-assistenter, der tager en videregående uddannelse.

Faktisk har kun halvt så mange gennemført en kort, videregående uddannelse i 2011 i forhold til 2001. Samme tendens ses for de mellemlange uddannelser.

Det skal der hurtigt gøres noget ved, siger arbejdsmarkedsforsker Finn M. Sommer fra Roskilde Universitet:

- Ellers kan vi ikke være sikre på, at vi fremover tilbyder de kurser, virksomhederne har brug for, når opsvinget kommer, siger han.

Facebook
Twitter