Farligt sukker kommer til Europa

I USA har man brugt majs-sukker i mere end 20 år, og det har gjort mange amerikanere tykke og givet dem diabetes. Nu kommer det farlige sukker nok til Europa.

Majs-sukker er sødere og nemmere at arbejde med end almindeligt sukker, fordi det er flydende. Men det er også meget farligere.

I USA har man brugt majs-sukker i mere end 20 år, og det har gjort mange amerikanere tykke og givet dem diabetes. Nu kommer det farlige sukker nok til Europa.I USA er kager og andre søde madvarer ofte fyldt med en bestemt type sukker lavet af majs.

Majs-sukkeret er farligt, og i USA har det gjort, at mange amerikanere er blevet ekstremt tykke og har fået diabetes.

Indtil nu har lande i Europa kun kunnet bruge meget lidt af det farlige majs-sukker, fordi EU har bestemt, at vi ikke må bruge særlig meget af det.

Men fra 2017 har EU givet alle lande i Europa lov til at bruge ligeså meget majs-sukker, som de vil.

Forsker er meget bekymretPer Bendix Jeppesen forsker i diabetes og fedme på Århus Universitet, og han er meget bekymret:

- Det er rigtig skidt. Det er velkendt, at sukkeret har medført en fedme-epidemi i USA. Vi har afprøvet sukkeret på rotter, og det viser meget stor risiko for fedtlever og diabetes, siger Per Bendix Jeppesen.

Majs-sukkeret er meget farligt, fordi det går direkte i blodet, når man får det ind i kroppen.

Virksomheder vil måske bruge majs-sukker

Per Bendix Jeppesen er bekymret for, at mange virksomheder, som laver madvarer, vil bruge sukkeret, som er billigere end roesukker eller rørsukker:

- Hvorfor skulle de ikke det, det er jo både nemmere og billigere, siger han.

Majs-sukkeret er også sødere end almindeligt sukker, og det er nemmere at arbejde med, fordi det er flydende.

Majs-sukkeret findes allerede i Danmark, oftest i rugbrød og kager. Men der bliver kun brugt meget lidt af det.

 

Facebook
Twitter