Fitness-centre vil bekæmpe over-træning

Fitness-centre vil være bedre til at hjælpe folk, der træner så meget, at de bliver syge af det. Derfor samarbejder de nu med Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade.

Fitness-centre vil hjælpe mennesker, der træner for meget. (Foto: Artem Furman © Colourbox)

Fitness-centre vil være bedre til at hjælpe folk, der træner så meget, at de bliver syge af det. Derfor samarbejder de nu med Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade.Det er sundt at gå i fitness-centret og træne et par gange om ugen.

Men nogle mennesker træner mindst fire-fem timer om dagen, og de bliver ved, selvom de får skader.

Nogle træner for meget, fordi de gerne vil have større muskler. Andre træner for meget, fordi de for eksempel har spiseforstyrrelsen anoreksi og vil være meget tynde.

Vigtigt at opdage dem, der træner for meget

Organisationen Dansk Fitness og Helse og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade samarbejder derfor om at hjælpe mennesker, der træner for meget.

Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og selvskade kan blandt andet hjælpe fitness-centrene med at blive bedre til at opdage dem, der træner for meget.

Landsforeningens generalsekretær Steen Andersen mener, fitness-centrene skal have uddannet deres personale, så de kan blive bedre til at hjælpe mennesker, der træner for meget.

 

Facebook
Twitter