Flere borgere i ghettoer stemte ved valget til Folketinget

Flere vælgere i ghettoer i Købehavn, Aarhus og Odense stemte ved valget til Folketinget i onsdags sammenlignet med valget i 2015.

I Gellerup i Aarhus var stemmeprocenten 7 procentpoint højere end ved valget for fire år siden. Arkivfoto. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Der var valg til Folketinget i onsdags. Her var der lidt færre vælgere, der stemte, i forhold til folketingsvalget i 2015.

Men i tre såkaldt hårde ghettoer i København, Aarhus og Odense, var der flere, der stemte ved valget i onsdags sammenlignet med valget i 2015.

Stemmeprocenten i de tre ghettoer er dog fortsat en del lavere end stemmeprocenten i hele Danmark.

Stemmeprocent steg op til 7 procentpoint

I alt stemte 84,5 procent ved valget i onsdags. Det er 1,3 procentpoint lavere end i 2015, hvor 85,8 procent stemte.

Stemmeprocenten er steget med mellem 3 og 7 procentpoint i ghettoerne Vollsmose i Odense, Tingbjerg i København og Gellerupparken i Aarhus.

I Gellerupparken stemte 71 procent mod 64 procent i 2015. I Vollsmose stemte 70 procent mod 67 procent i 2015. I Tingbjerg stemte 67 procent mod 62 procent i 2015.

Færre indvandrere og efterkommere stemmer

I de tre ghettoer er over 70 procent af beboerne indvandrere og efterkommere. Det er grupper, som ikke stemmer så ofte til valg som etniske danskere.

Faktisk var stemmeprocenten blandt indvandrere og efterkommere 21 procentpoint lavere i 2015 sammenlignet med etniske danskere, hvor stemmeprocenten var 87.

Radikale Venstre var det parti, der fik flest stemmer ved folketingsvalget i onsdags i Gellerupparken, Vollsmose samt Tingbjerg.

Nedenfor kan du se stemmeprocenten i Gellerupparken, Vollsmose og Tingbjerg ved folketingsvalget i 2015 og 2019.

Facebook
Twitter