Flere byer tilbyder gratis drikkevand til borgerne

I fremtiden er planen, at der skal laves en app med et kort, så du kan finde gratis drikkevand i hele Danmark.

Store dele af Europa får hedebølge i denne uge. Det kræver masser af drikkevand. Her er det en mand i Belgiens hovedstad, Bruxelles, der får noget vand. (Foto: François Lenoir © Scanpix)

I de næste dage kommer der meget varmt vejr i Danmark. Derfor er det vigtigt at drikke rigeligt med vand.

Mange vil måske købe en flaske vand i et supermarked eller i en kiosk, med der findes en del såkaldte vandposter i flere byer, hvor man kan tage gratis drikkevand.

Både i Odense, Aarhus og København har man allerede lavet et kort over, hvor de gratis vandposter er.

Man skal kunne finde vandposter i en app

I fremtiden kan der komme et kort over samtlige gratis vandposter i hele Danmark.

I februar i år blev der lavet en politisk aftale om blandt andet at udvikle en app, der skal kunne guide dig til gratis vand i hele landet.

Den politiske aftale var en ny plastikhandleplan, som skal være med til at mindske forbruget af bestemte typer plastik.

Gratis vand skal sætte forbruget af købt vand ned

For at skære ned for køb af plastikflasker og op for genbrug af flaskerne skal der laves et nationalt plastikcenter, som blandt andet skal kortlægge de mange gratis vandposter i Danmark.

Det nye nationale plastikcenter skal i samarbejde med vandselskaberne i Danmark sætte de gratis vandposter ind på et kort, så alle kan finde dem.

På den måde skal det nye kort være med til at skære ned i vores forbrug af købt vand på flaske, så plastflasker i stedet genbruges til at tage gratis vand.

Nedenfor kan du se på tre kort, hvor der er gratis drikkevand i København, Odense og Aarhus.

DRIKKEVAND I KØBENHAVN

Her kan du se de omtrentlige placeringer af offentlige vandposter, som forsyningsselskabet Hofor og Københavns Kommune har valgt at kortlægge:

DRIKKEVAND I ODENSE

Her kan du se de omtrentlige placeringer af offentlige vandposter, som forsyningsselskabet VandCenter Syd har valgt at kortlægge:

DRIKKEVAND I AARHUS

Her kan du se de omtrentlige placeringer af offentlige vandposter, som forsyningsselskabet Aarhus Vand har valgt at kortlægge:

Facebook
Twitter