Flere danskere køber dagligvarer over nettet

Det er blevet mere populært at handle dagligvarer over nettet. I 2018 købte hver femte dansker dagligvarer over nettet.

Flere danskere vælger at købe dagligvarer over nettet, så varerne bliver bragt hjem. Arkivfoto. (Foto: © NIELS AHLMANN OLESEN, Scanpix)

Dagligvarer er varer, som man ofte bruger, og som man ikke kan undvære. Det kan være mad, drikkevarer og rengørings-midler.

Flere og flere personer i Danmark køber nu dagligvarer over nettet. Fra 2017 til 2018 steg antallet faktisk med 29 procent.

I 2018 var det derfor 21 procent af befolkningen, som købte dagligvarer over nettet. Det viser den seneste rapport fra Dansk E-handel.

Professor: Folk vil have mere tid med familien

Bent Greve er professor på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC.

Han siger, at flere personer vælger at købe dagligvarer over nettet, fordi de kan spare tid og være mere sammen med familien.

- Det er svært at få kabalen til at gå op med to mennesker på arbejdsmarkedet og flere børn, der skal bringes og hentes og deltage i fritids-aktiviteter. Så folk vil gerne prøve at finde aflastning, der hvor de kan, siger han.

Dansk Erhverv: Det vil fortsætte

Henrik Hyltoft er markedsdirektør i Dansk Erhverv. Han siger, at udviklingen vil fortsætte.

- Det her kommer til at udvide sig markant de kommende år, fordi danskerne i stigende grad er villige til at betale for den bekvemmelighed, der ligger i at få andre til at gøre en del af arbejdet for sig, siger han.

Derfor kan det betyde, at der i fremtiden vil være mindre behov for fysiske butikker, siger Henrik Hyltoft.

Herunder viser en grafik nogle af de tjenester, som man kan købe over nettet.