Flere familier ønsker hjælp til konfirmationen

Sidste år fik Børnesagens Fællesråd fem gange så mange ansøgninger fra forældre, der søger om penge til at holde konfirmation for.

Det kan være dyrt at holde en konfirmationsfest. Nu kan familier søge om penge hos Børnesagens Fællesråd. Men det bliver ikke en stor fest. (Arkivfoto)

 

Sidste år fik Børnesagens Fællesråd fem gange så mange ansøgninger fra forældre, der søger om penge til at holde konfirmation for.Mage forældre synes, det er for dyrt at holde konfirmation for deres børn.

Flere familier søger derfor om hjælp til festen hos organisationen Børnesagens Fællesråd.

Organisationen har i år en særlig pulje penge til familier, der kan ansøge om et lille beløb - nemlig 2.500 kroner per familie til en lille fest.

Der er kun 50.000 kroner at dele ud 

Rene Skau Björnsson, formand for Børnesagens Fællesråd, siger:

- Alle forældre vil jo gerne give deres børn en stor dag og den bedste oplevelse. Det lille beløb kan være med til at gøre festen bare lidt bedre, end den ellers ville være blevet, siger han.

Børnesagens Fællesråd får blandt andet pengene fra kirkernes indsamling juleaften:

- Vi har kun 50.000 kroner at dele ud af, så vi kan kun hjælpe til 20 konfirmationer, siger Rene Skau Björnsson.

Stine fik støtte til sin konfirmation

Da Stine Juul skulle konfirmeres, var hun meget bekymret for, om der blev fest.

Men hendes mor søgte støtte fra Børnehjælpens Fællesråd, og så kunne hendes familie holde en lille fest hjemme hos hendes bedsteforældre:

- Det betød, at jeg fik den fest, jeg gerne ville have, selvom vi ikke selv havde penge nok, siger Stine Juul.

Familier kan ansøge Børnehjælpens Fællesråd om penge til konfirmationsfest inden den 15. februar. Læs mere om det via linket her eller i højre side.

 

Facebook
Twitter