Flere kinesere tager på ferie i Danmark

Antallet af kinesere, der overnatter i Danmark, er fordoblet på kun tre år. Det skyldes markedføring af Danmark i Kina, siger turist-organisation.

Der kommer flere turister til Danmark fra Kina. Det skyldes blandt andet, at den lille havfrue i 2010 blev flyttet til Shanghai i Kina. Her stod hun på Verdensudstillingen i ti måneder. (Foto: Finn Halfdan Nielsen © DR)

 

Antallet af kinesere, der overnatter i Danmark, er fordoblet på kun tre år. Det skyldes markedføring af Danmark i Kina, siger turist-organisation.

De kinesiske turister har for alvor opdaget Danmark som ferieland, skriver Kristeligt Dagblad.

Sidste år var der 115.000 kinesiske overnatninger i Danmark. Samtidig bruger kineserne mange penge, når de er på besøg, siger Flemming Bruhn fra turist-organisationen VisitDenmark:

- Det kinesiske marked er ikke et marked, der kan redde hele Danmark fra nedgang i turismen. Men det er spændende, fordi det udvikler sig så hurtigt, siger han til Kristeligt Dagblad.

Den lille havfrues besøg i Kina betyder meget

De seneste fem år er der kommet 120 procent flere kinesiske turister til Danmark. For resten af Vesteuropa er stigningen kun på 30 procent.

Ifølge VisitDenmark er det fordi, at organisationen sammen med det norske turistråd har lavet kampagner i Kina.

- Og desuden fik Den Lille Havfrue på verdensudstillingen i Shanghai i 2010 stor omtale i medierne i Kina, siger Flemming Bruhn.

Kina har nu overhalet antallet af turister fra både Japan og Rusland.

/ritzau/

 

Facebook
Twitter