Flere unge hjemløse får et sted at bo

Der er kommet flere unge hjemløse i Københavns Kommune. Kommunen laver derfor pladser på herberg kun til unge.

Københavns Kommune laver flere herberg-pladser kun til unge hjemløse, så de kan komme væk fra det hårde gademiljø med de ældre hjemløse. (Arkivfoto) (© stock.xchng)

Der er kommet flere unge hjemløse i Københavns Kommune. Kommunen laver derfor pladser på herberg kun til unge.

I 2013 var omkring 225 unge i København hjemløse. Det er en stigning på 50 procent siden 2009, siger det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), som har talt de hjemløse.

Københavns kommune laver derfor nu 20 nye herberg-pladser kun til unge. Et herberg er et sted, hvor hjemløse kan overnatte eller bo en kortere periode.

Københavns Kommune regner med, at de nye herberg-pladser kan give 70 unge om året et sted at være.

De unge skal væk fra de ældre hjemløse

Jesper Christensen (Socialdemokraterne) er socialborgmester i København. Han siger, at de nye pladser til unge skal få dem væk fra de ældre hjemløse, der ofte også har mange problemer med alkohol og stoffer.

Når de unge får en plads på et herberg, får de også en psykolog og en social-faglig medarbejder tilknyttet, der skal hjælpe dem med at komme videre i livet.

Det er hårdt at bo på gaden

En af de unge, der allerede har fået hjælp, er Jeppe Frederiksen på 22 år. Indtil for en uge siden var han hjemløs.

Jeppe Frederiksen havde også et misbrug af hash og alkohol. Og det var svært for ham at stoppe misbruget, fordi han hver dag var sammen med de ældre hjemløse på Vesterbro, som har meget store problemer:

- Det er hårdt. Det tager på ens kræfter. Det gør det virkelig, fortæller Jeppe om livet på gaden.

Jeppe bor nu på et herberg for unge

Men for en uge siden fik Jeppe Frederiksen hjælp. Han gik ind på Mændenes Hjem, som er et herberg for hjemløse stofmisbrugere.

På herberget hjalp medarbejderne ham til at komme ud på et herberg for unge på Amager, hvor miljøet ikke er ligeså hårdt som på Mændenes Hjem.

- Nu skal jeg have gang i jobcentret og min mentor, og jeg skal have snakket lidt om, hvad jeg skal gå ud og foretage mig.

- Det giver tryghed og et overskud, som jeg bare har savnet i 100 år, siger han.

 

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve