Folketinget skal behandle afviste asyl-familiers forhold

Folketinget skal behandle et borgerforslag, som vil forbedre forholdene for asyl-børn på udrejsecentre i Danmark.

I januar var der demonstration på Rådhuspladsen i København for at gøre opmærksom på forholdene for asyl-børn på Sjælsmark. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Et udrejsecenter er et sted for asyl-ansøgere, der har fået afslag på asyl og er udvist af Danmark. Asyl-ansøgerne skal bo på centret, til de kan rejse hjem.

Sjælsmark er et udrejsecentre på Sjælland, hvor der blandt andet bor familier med børn. Men børnene mistrives ifølge en rapport fra Røde Kors.

Børnene skal have bedre vilkår, mener over 51.500 borgere. Derfor har de skrevet under på et borgerslag, som Folketinget nu skal behandle.

Forslaget vil give familier midlertidigt ophold

Der bor cirka 130 afviste asyl-børn på Sjælsmark. Her er de på ubestemt tid, fordi deres forældre enten ikke kan eller vil rejse hjem.

Ifølge borgerforslaget skal de afviste familier have en midlertidig opholdstilladelse på to år, hvis man ikke har kunnet udsende familierne, 18 måneder efter de har fået afslag.

Borgerforslaget vil formentlig først blive behandlet i Folketinget til oktober, fordi der skal være folketingsvalg den 5. juni, og Folketinget derefter skal på sommerferie.

Facebook
Twitter