Forældre vælger private institutioner til børn

Siden 2007 er antallet af børn i private vuggestuer og børnehaver næsten tredoblet.

Fra 2007 til i dag er antallet af børn, der er skrevet op til at begynde i en privat vuggestue eller børnehave, steget med 167 procent. (Foto: Jane Lou © DR)

Siden 2007 er antallet af børn i private vuggestuer og børnehaver næsten tredoblet.Flere og flere forældre vælger en privat vuggestue eller børnehave til deres børn.

I 2007 var der skrevet 6.800 børn op til en privat institution, men i dag er tallet vokset til 18.171 ifølge Danmarks Statistik og DR Nyheder.

Forældrene vil gerne bestemmeStigningen på 167 procent er sket, selvom der i samme periode (fra 2007 til i dag) er født færre børn i Danmark.

Forældre vælger private institutioner, da der er flere pædagoger per barn, siger formand for Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem, Jens Terp. 

Han mener også, at forældre kan få mere indflydelse i private vuggestuer og børnehaver, og forældre kan godt lide at være med til at bestemme.

Privat-pædagoger har mere tid til børnene

Lektor Grethe Kragh Müller på institut for uddannelse og pædagogik siger, at forældre måske synes, at kommunale institutioner er for store.

- Forældre vil hellere have de små. Stigningen sker, fordi forældrene ikke er interesserede i det, de bliver tilbudt af kommunerne, siger hun.

Pædagoger i private institutioner har også mere tid til børnene, fordi de ikke skal lave så meget papirarbejde, siger forsker Jan Kampmann fra Roskilde Universitet.

Facebook
Twitter