Forbrugere skal vide om kød er halal-slagtet

Statsminister Helle Thorning-Schmidt foreslår, at det bør stå på kød, om kødet er halal-slagtet eller ej.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil have børnehaver og skoler til at tilbyde børn både halal-kød og ikke halal-kød. (© Scanpix)

 

Statsminister Helle Thorning-Schmidt foreslår, at det bør stå på kød, om kødet er halal-slagtet eller ej.

Halal-kød er blevet diskuteret rigtig meget i medierne den seneste tid.

Diskussionen handler om, at mange børnehaver og skoler er begyndt kun at tilbyde børnene halal-kød.

Det skyldes, at muslimer ikke må spise svinekød eller kød, der ikke er halal-slagtet.

Statsministeren vil have svinekød i skolerne

Men flere ikke-muslimske forældre og politikere er sure over, at deres børn ikke længere kan få svinekød og ikke halal-slagtet kød i børnehaven og skolerne.

Og statsminister Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterne) er enig i, at danske børn stadig skal kunne spise svinekød i skolen.

- Jeg synes, at vi skal tænke over, at vi i vores iver for at modtage nye borgere glemmer vores egne værdier. Vi skal passe på vores egen kultur, siger Helle Thorning-Schmidt.

Kød skal mærkes halal eller ikke-halal

Hun foreslår derfor, at der bliver sat et mærke på kødet. Mærket skal vise, om kødet er halal-slagtet kød eller ikke halal-slagtet kød.

På den måde mener hun, at det bør det være muligt for børnehaver og skoler at give børnene både halal-kød og ikke halal-kød.

- I julen plejer vi eksempelvis at synge salmer, spise flæskesteg og frikadeller, og det skal vi kunne gøre side om side, mens vi tager hensyn til andre religioner, siger Helle Thorning-Schmidt.

Der kommer ingen lov om mærkning

Statsministeren understreger, at regeringen ikke vil komme med en lov, der tvinger folk til at sætte mærker på kødet. Men hun håber, at slagterierne vil gøre det frivilligt.

I dag er reglerne sådan, at alle gerne må skrive halal-slagtet eller ikke halal-slagtet på deres kød. Det fortæller Fødevarestyrelsen, som styrer reglerne for mad i Danmark.

 

Facebook
Twitter