Forening advarer mod ansigts-genkendelse på stadion

Brøndby IF sætter kameraer med ansigts-genkendelse op. Forening advarer mod det, men fanklub ser ikke et problem.

Brøndby IF installerer et nyt overvågnings-system på stadion. Fansene på billedet har ikke noget med den aktuelle sag at gøre. Arkivfoto. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Fodboldklubben Brøndby IF sætter et nyt overvågnings-system op på Brøndby Stadion. Systemet bruger kameraer, som kan genkende ansigter.

På den måde vil klubben stoppe fans, der har karantæne, som forsøger at snyde sig ind på stadion. Brøndby IF har fået tilladelse til det nye system af Datatilsynet.

IT-politisk Forening kæmper mod øget overvågning i samfundet. Foreningen er bekymret over, at Brøndby IF har fået tilladelse til at bruge ansigts-genkendelse.

Forening synes, det nye system er dybt problematisk

Jesper Lund er formanden for IT-Politisk Forening. Han siger, at det er dybt problematisk, at en privat virksomhed nu har fået lov til at bruge ansigts-genkendelse for at håndhæve sine egne private adgangsregler.

Han havde forventet, at diskussionen om ansigts-genkendelse ville komme i forbindelse med forebyggelse af for eksempel terror.

Jesper Lund siger, at han frygter, at langt flere virksomheder nu vil få lov til at bruge ansigts-genkendelse.

Fanklub mener ikke, almindelige fans vil mærke nogen forskel

Fanklubben Brøndby Support er dog ikke så skeptisk overfor det nye system. Fansene har nemlig været i dialog med klubben om det nye tiltag.

Fanklunne har tiltro til det nye system, for hvis systemet genkender en fan med karantæne, er det stadig en vagt, som skal træffe den endelig beslutning om at afvise folk.

Formand for Brøndby Support, Sarah Agerklint, siger, at man med systemet gør mere for at ramme de utrolig få, der har karantæne, hvorimod alle almindelige fans ikke vil mærke nogen ændring i hverdagen.