Forskere skal overvåge ulve med GPS-sendere

Der er givet tilladelse til, at forskere må indfange ti ulve og mærke dem med GPS-sendere, så man kan følge dem i naturen.

Denne ulv er set i juli og august på Norddjurs i Jylland. (Foto: Lars Kejser/Miljøstyrelsen © Lars Kejser)

Siden 2012 er der blevet set ulve flere steder.

Ulven er fredet i EU, men regeringen har tilladt, at man må skyde ulve, der gentagne gange kommer tæt på, hvor der bor mennesker og husdyr.

Jakob Ellemann-Jensen (Venstre) er miljøminister, og han har nu givet tilladelse til, at forskere må indfange ti ulve og mærke dem med GPS-sendere, så man kan følge dem i naturen.

Forskere ved mest om ulve fra udlandet

De danske forskerne ved mest om ulve fra udenlandske undersøgelser.

Jakob Ellemann-Jensen håber derfor, at GPS-senderne kan være med til at finde ud af, hvor og hvordan ulvene bevæger sig rundt i Danmark.

- Ulvens indtog i Danmark har skabt megen debat om, hvad vi skal stille op med den. Og det har vakt stor bekymring hos mange borgere, og det kan jeg sådan set godt forstå, siger han.

Man kan ikke følge ulvene direkte

Overvågningen kan være med til at afgøre, om en ulv er en såkaldt "problemulv", som man kan få tilladelse til at skyde.

Peter Sunde er seniorforsker ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet. Han siger, at man for eksempel vil kunne se, om en ulv opfører sig anderledes end andre ulve.

Forskerne lægger dog først oplysninger om ulvenes position ud til offentligheden en måned efter, de er registreret. Derfor bliver det ikke muligt at følge ulvene direkte.

FacebookTwitter