Frivillige integrerer flygtninge i kommunerne

Mange af landets kommuner kan ikke integrere de mange nye flygtninge uden gratis hjælp fra frivillige, skriver Politiken.

Flere og flere danskere melder sig som frivillige til at hjælpe flygtninge med at falde til i Danmark. (© Colourbox.com)

Mange af landets kommuner kan ikke integrere de mange nye flygtninge uden gratis hjælp fra frivillige, skriver Politiken.

I en rundspørge fra Politiken svarer 80 procent af de 62 kommuner, som har svaret, at de er afhængige af frivillige, når de skal integrere flygtninge i lokalområdet.

- Det, de frivillige laver, kan vi ikke lave. Det er helt umuligt. Vi er meget afhængige af dem, siger Ulf Lolk Larsen til Politiken. Han er chef for Center for Dansk og Integration i Køge Kommune.

Flygtninge lærer dansk sammen med frivillige

De frivillige inviterer for eksempel flygtninge på kaffe og wienerbrød, de læser lektier med børnene, laver fælles madlavning eller viser dem rundt i byen.

I Køge oplever man for eksempel, at flygtninge lærer hurtigere dansk, når de er sammen med byens cirka 100 frivillige.

Frivillige skal give flygtninge venner

Jesper Bertelsen fra Røde Kors samarbejder med mange kommuner om flygtninge.

Han fortæller, at de frivillige er gode til at hjælpe flygtninge med de ting, kommunen ikke kan hjælpe med, for eksempel at lære folk i lokalområdet at kende.

Kommunerne forventer at få omkring 12.000 flygtninge i år, hvilket er næsten dobbelt så mange som sidste år.

Facebook
Twitter