Gadeprojekt hjælper kriminelle unge

Kommune får unge til at passe deres skole og komme i arbejde i stedet for at begå kriminalitet.

Tingbjerg i København er et af de områder, hvor et projekt hjælper unge ud af kriminalitet. (© DR)

Kommune får unge til at passe deres skole og komme i arbejde i stedet for at begå kriminalitet.   Nørrebro, Tingbjerg og Husum er bolig-områder i København, hvor mange unge laver kriminalitet og gør borgerne utrygge.

Københavns kommune har derfor i fire år haft et projekt, som hjælper unge mellem 15 og 25 i de tre bolig-områder, skriver Information.

De unge er enten kriminelle eller i fare for at blive det. Men projektet har betydet, at 85 procent af de unge under 18 år laver meget mindre kriminalitet og har mindre fravær i skolen.

50 procent af de unge over 18 år er begyndt på en uddannelse eller har fået et job.

Får job hos Dansk SupermarkedProjektet har 10 ansatte, som finder de unge på gaden og snakker med dem.

De ansatte hjælper blandt andet de unge med at få kontakt til jobcenter, kommune, skole og læreplads.

De samarbejder med Dansk Supermarked, som hjælper de unge med at få job.

Fokus på den enkelte unge er godt

Nana Øland Frederiksen arbejder hos Center for boligsocial Udvikling. Hun tror, projektet virker så godt, fordi medarbejderne fokuserer meget på den enkelte unge.

- Tidligere har det været noget med at arrangere fodboldturneringer og lave væresteder. Men at arbejde med den enkelte unge, har man ikke gjort så meget, siger hun til Information.

Projektet kan betale sig

Kriminalitet er rigtig dyrt for samfundet, og det koster også samfundet mange penge, når unge ikke får en uddannelse og et arbejde.

Derfor er der mange penge at spare ved et projekt som det i København, men der er ikke så mange af den slags succes'er, siger Lars Uggerhøj, som er professor i socialt arbejde:

- Det er ikke særlig tit, at man oplever den slags succeshistorier i socialt arbejde med netop denne her gruppe unge. Et projekt som det her kan betale sig, både for kommunen og de unge, siger han.

Projektet stopper måske

Selvom projektet hjælper mange unge og sparer kommunen penge, kan det måske ikke fortsætte.

Projektet får nemlig penge fra satspuljemidlerne, som er nogle penge, regeringen hvert år deler ud til forskellige sociale projekter.

- Selvom resultaterne er rigtige gode, er der jo flere ønsker, end der er penge, siger Jesper Christensen, som er socialborgmester i København.

 

FacebookTwitter