Han blev betjent med et 2-tal i dansk

Lars Lippert-Scherwin har svært ved at skrive dansk, men han har øvet og øvet sig. I dag er han betjent og skriver ofte lange rapporter.

Lars Lippert-Scherwin blev uddannet som betjent for tre måneder siden. Ved siden af politiskolen tog han kurser i dansk, så han kan skrive rapporter, som er næsten fri for stavefejl. (Foto: Ulla Abildtrup)

Lars Lippert-Scherwin har altid haft svært ved dansk i skolen. En lærer gav ham det råd at få et job, hvor han ikke skulle skrive så meget.

Men Lars drømte om at blive politibetjent. Det er et job, hvor man skal skrive hurtigt og rigtigt, og for tre måneder siden gennemførte han uddannelsen.

I dag er Lars Lippert-Scherwin fastansat betjent ved Nordsjællands Politi.

Lavede svære diktater til sig selv

Lars Lippert-Scherwin fik karakteren 2 i dansk på politiskolen, men i andre fag fik han karakteren 12.

- Jeg ville være politibetjent. Så jeg blev ved med at øve mig.

Hver gang Lars Lippert-Scherwin fik en diktat tilbage fyldt med fejl, øvede han sig på de svære ord:

- Jeg lavede hele tiden diktater til mig selv med de ord, jeg havde stavet forkert. Til sidst kunne jeg stave dem rigtigt.

Gå efter dit mål

Da Lars Lippert-Scherwin var yngre, var han ret ligeglad med sine stavefejl i for eksempel sms'er. Men da han blev klar over, at han ville være betjent, fik han en anden holdning: Nu skulle ordene være rigtige.

Ved siden af politiskolen tog han kurser i dansk, og i dag kan han skrive rapporter, som er næsten fri for stavefejl.

- Jeg var motiveret, fordi jeg så gerne ville have den uddannelse. I dag kan jeg mærke, at jeg bliver bedre og bedre både til at skrive og læse.

- Man skal sætte sig et realistisk mål, og så gå efter det, siger Lars Lippert-Scherwin.

Facebook
Twitter