Her er Danmarks nye regering

Mette Frederiksen har valgt 19 ministre til Danmarks nye regering. Se alle ministrene her.

Mette Frederiksen var hos dronningen i går, hvor hun blev udpeget som Danmarks næste statsminister. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, bliver Danmarks næste statsminister.

Det blev Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre enige om kort før midnat tirsdag.

I dag har Mette Frederiksen afsløret, hvem der skal være ministre i den nye socialdemokratiske regering.

Herunder kan du se en liste over alle de nye ministre.

1

Statsminister: Mette Frederiksen

41-årige Mette Frederiksen bliver den yngste statsminister i Danmark nogensinde. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
2

Finansminister: Nicolai Wammen

Nicolai Wammen har både været europa-minister og forsvarsminister under Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
3

Udenrigsminister: Jeppe Kofod

Jeppe Kofod blev egentlig valgt til Europa-Parlamentet i maj, men nu skal han i stedet være udenrigsminister. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
4

Justitsminister: Nick Hækkerup

Nick Hækkerup har været 12 år i Folketinget og har været både forsvarsminister, sundhedsminister og EU- og handelsminister. (Foto: ERik Refner © Scanpix)
5

Social- og indenrigsminister: Astrid Krag

Astrid Kragh var tidligere været medlem af Socialistisk Folkeparti, men i 2014 blev hun medlem af Socialdemokratiet. Hun har før været sundhedsminister. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
6

Skatteminister: Morten Bødskov

Morten Bødskov har siddet i Folketinget i næsten 18 år og har tidligere været justitsminister. Han måtte dog gå af, fordi han løj over for Folketinget. (Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)
7

Klima-, energi- og forsyningsminister: Dan Jørgensen

Dan Jørgensen har tidligere siddet i Europa-Parlamentet, og han har også været minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
8

Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde: Mogens Jensen

Mogens Jensen blev valgt ind i Folketinget i 2005 og har været ordfører på kultur- og medieområdet. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)
9

Sundheds- og ældreminister: Magnus Heunicke

Magnus Heunicke blev valgt ind i Folketinget tilbage i 2005 og har tidligere været transportminister i et år. Han er 44 år gammel. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)
10

Transportminister: Benny Engelbrecht

48-årige Benny Engelbrecht blev i 2007 valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet og var skatteminister i et lille år fra 2014 til 2015 under Helle Thorning-Schmidts regering. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)
11

Minister for udviklingssamarbejde: Rasmus Prehn

Rasmus Prehn har været i Folketinget for Socialdemokratiet siden 2005 og har været som transportordfører for partiet. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)
12

Børne- og undervisningsminister: Pernille Rosenkrantz-Theil

Pernille Rosenkrantz-Theil var medlem af Enhedslisten, indtil hun i 2008 blev medlem af Socialdemokratiet. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)
13

Forsvarsminister: Trine Bramsen

Trine Bramsen har været medlem af Folketinget siden september 2011. Hun har været retsordfører for Socialdemokratiet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
14

Uddannelses- og forskningsminister: Ane Halsboe-Jørgensen

Ane Halsboe-Jørgensen blev valgt ind i Folketinget i 2011 og har været børneordfører. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)
15

Erhvervsminister: Simon Kollerup

Simon Kollerup er 33 år gammel og blev valgt ind i Folketinget tilbage i 2011. Han har blandet andet været ordfører for landbrugs- og fødevarer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
16

Udlændinge- og integrationsminister: Mattias Tesfaye

Mattias Tesfaye blev medlem af Socialdemokratiet i 2013, hvor han forlod Socialistisk Folkeparti. Han er uddannet murersvend og er født i 1981. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
17

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Peter Hummelgaard blev valgt til Folketinget for fire år siden i 2015 og er nuværende EU-ordfører for partiet. Han var forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom fra 2008 til 2012. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
18

Boligminister: Kaare Dybvad

Kaare Dybvad blev valgt ind i Folketinget for fire år siden ved valget i 2015 og er partiets boligordfører. Han er 34 år gammel. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)
19

Miljøminister: Lea Wermelin

Lea Wermelin blev også valgt ind i Folketinget i 2015 og har været bæredygtigheds-ordfører for Socialdemokratiet. Hun blev født i 1985 i Rønne på Bornholm. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
20

Kulturminister og kirkeminister: Joy Mogensen

Joy Mogensen stopper som borgmester i Roskilde for at blive minister. Hun har i den seneste tid været meget omtalt, da socialdemokraten Simon Simonsen kritiserede hende for at blive alenemor uden at kende faren. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)
Facebook
Twitter