Hjemmeside giver ordblinde tryghed

Jesper Petersen er ordblind og vil gerne hjælpe andre ordblinde, uden at de bliver gjort til grin. Han har derfor lavet hjemmesiden ordklar.dk, som kun er for ordblinde, og det giver tryghed.

Jesper Petersen havde det svært som barn på grund af ordblindhed. Nu arbejder han for at hjælpe andre ordblinde gennem sin hjemmeside. (Foto: privat © DR Ligetil)

 

Jesper Petersen er ordblind og vil gerne hjælpe andre ordblinde, uden at de bliver gjort til grin. Han har derfor lavet hjemmesiden ordklar.dk, som kun er for ordblinde, og det giver tryghed.

Jesper Petersen går på Roskilde Tekniske Skole, hvor han lærer at lave hjemmesider. Han har også sin egen hjemmeside ordklar.dk.

På siden giver han ordblinde gode råd om, hvor de kan få hjælp.

Jesper Petersen er selv ordblind og fik først hjælp, da han blev voksen.

- Min mor pressede hele min barndom på for, at jeg fik en it-rygsæk med programmer, som kunne hjælpe mig med at skrive og læse. Men kommunen ville ikke give mig den, siger Jesper Petersen.

- I skolen følte jeg mig dum mange gange, og det gik ud over min selvtillid, når jeg hele tiden skulle bede min kammerat læse alting igennem.

Kommuner svigter børn og unge

Jesper Petersen synes, at kommunerne ofte svigter ordblinde:

Ordblinde
skal have en it-rygsæk lige så snart, de får at vide, at de er ordblinde. Men mange ordblinde får en it-rygsæk for sent, det kan jeg læse på debatterne på Facebook.

- Unge bliver tabt, fordi kommunerne ikke hjælper dem - de får for eksempel ingen uddannelse og mister troen på sig selv.

Ordblinde tør skrive til JesperJesper Petersen bruger meget af sin fritid på at svare på spørgsmål fra ordblinde.

- Mange ordblinde tør ikke skrive sms, breve eller e-mails, fordi de er bange for at blive til grin. Men de tør godt skrive til mig.

- Lærere på forskellige voksen-uddannelser har sagt til mig, at min hjemmeside er en god idé, fordi det er et trygt sted for ordblinde at stille spørgsmål.

Lærer ordblinde at sætte komma

Jesper Petersen underviser også ordblinde.

- Jeg læser en masse på internettet om for eksempel at sætte komma, og så laver jeg en video og lægger på min hjemmeside, så andre også kan blive bedre til at sætte komma.

- Hjemmesiden er kun for ordblinde, så de føler sig trygge ved at få undervisning hos mig i stedet for på en skole eller kursus.

Det er gratis at bruge videoerne med Jespers undervisning.

 

Facebook
Twitter