Hjemmeside om ordblindhed får økonomisk støtte

Etlivsomordblind.dk får et legat på 245.000 kroner, så folkene bag hjemmesiden kan fortsætte deres arbejde med at hjælpe ordblinde de næste 12 måneder.

Jesper Sehested Jensen har brugt alle sine penge på hjemmesiden Etlivsomordblind.dk og er superglad for pengene fra Oak Foundation Denmark, fordi de betyder, at han kan fortsætte med at arbejde på hjemmesiden. (Foto: © PRIVAT, DR Ligetil)

På en dør i Jesper Sehested Jensens lejlighed hænger en seddel med ordet ’kæmp’.

Jesper er ordblind og har brugt al sin opsparing på at lave hjemmesiden Etlivsomordblind.dk.

Hjemmesiden skal hjælpe andre ordblinde, deres familier og lærere med ordblinde elever.

Nu får Jesper Sehested Jensen støtte til at arbejde på siden i et år mere. Fonden Oak Foundation Denmark giver nemlig hjemmesiden 245.000 kroner.

Ordblinde i Skagen og Esbjerg skal også kende siden

Etlivsomordblind.dk har blandt andet artikler med praktiske råd til ordblinde, og artikler skrevet af elever fra VUC i Lyngby om deres liv med ordblindhed.

Jesper Sehested Jensen fortæller, at lærere fra flere VUC’er bruger artiklerne i undervisningen, men han håber, at endnu flere hører om hans hjemmeside.

- Mit mål er, at alle skoler i Danmark lærer siden at kende, så ordblinde i Skagen, Esbjerg og resten af landet kan lære af mine og andres erfaringer, siger han til DR Ligetil.

Der er også ordblinde på jobcentrene

Jesper Sehested Jensen håber også, at for eksempel jobcentre hører om hans side.

- Nogle ordblinde er heldige at få at vide, at de er ordblinde allerede i 3. klasse, men andre finder først ud af det meget senere. Da har de måske fået en lang række nederlag og har brug for støtte til at komme videre, siger han.

Selv får han støtte af venner og familie til at fortsætte sit arbejde med hjemmesiden. En af vennerne hjælper for eksempel med at rette stavefejl på siden.